Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut muvazene kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Sizin ciğerin yangın merdiveni projelerini münasip tasarlayarak projeye yaraşıklı yangın merdiveni uygulamasına baş başa karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan strüktürlabilmekle müşterek elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun anayasa sebebi arz yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz azca maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklendikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi konstrüksiyonlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Bunun sinein bile tecrübeli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden hariçya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında tamam bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Ivedi çıkış bapları her hin sinein kesinlikle dünyaarı akıllıca açılacak şekilde konumlandırılmalıdır. Evgin durumlarda insanlar binanın dışından sineine değil sineinden dışına çıkmak isterler. Bu durumu kolaylaştırıcı önlemlerden biri olarak da bapnın iteklenerek zahmetsiz bir şekilde güçlük olmaksızın autarı açılmasını esenlamaktır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka nüshası 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Oteller ve Turizm Tesisleri İçin Yangın Eminği Kurumsal hafızayı muhafaza etmek ve arşivlerin yangın eminğini tedarik etmek midein en mefkûre yangın eminği metotları.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Açılıp - kapanma işçiliklevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli Yangın Merdiveni Kapısı başlı periyotlarla bu tavır kontrolör edilmelidir. 

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili durum önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler arasında;

Binalarda makul standartlarda alan alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları içermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page